Annons

Annons

Smulpaj med hallon och nektariner

Müsli i smuldegen ger en krispig och god konsistens som förhöjer smakupplevelsen. Om det sedan gömmer sig fräscha nektariner och solmogna hallon under smultäcket blir smulpajen oslagbar!

Dela
(88)

Smulpaj med nektariner och hallon

Toppa gärna den färdiggräddade smulpajen med färska frukter och bär. Foto: Anders Norrsell

Recept smulpaj med hallon och nektariner

 

4–6 port

3–4 nektariner
250 g hallon
11/2 msk potatismjöl
2 msk strösocker

Smuldeg
100 g kylskåpskallt smör
1 dl rörsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
2 dl müsli, gärna med torkad frukt

Annons

Garnering
hallon
nektarin
florsocker

Ugn 200°

Gör så här
1. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Blanda nektariner, hallon, potatismjöl och socker och vänd om noga.
2. Smuldeg: Skär smöret i tärningar och blanda med rörsocker, vaniljsocker och mjöl till en smulig massa. Tillsätt müslin.
3. Fördela sedan ca hälften av smuldegen i botten på smorda portionsformar eller 1 stor form, ca 24 cm i diam. Fördela bär och frukt ovanpå och strö över resten av smuldegen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 15–17 min (portionspaj) eller 20–25 min (stor paj). Garnera med frukt, bär och pudrat florsocker.

 

Läs mer:

Nektarinflan med mandelmassa

Nektarinpaj

Lyxig smulpaj med persikor och hallon



 

Läs mer om:

Dela
(88)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…