Annons

Annons

Hallon- och citronbullar

De här goda snäckorna fyller vi med syrlig citron och söta hallon – ljuvligt gott!

Dela
(54)

Hallon- och citronbullar

Hallon och citron är en god kombination i bakverk. Foto: Pontus Ferneman

Recept vetebullar med hallon och citron

ca 46 st

1 sats av grunddeg 2 (se recept nedan)

Fyllning
150 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
rivet skal av ½–1 citron
ca 200 g hallon

Pensling & garnering
ägg
1–2 msk smör
½–1 msk strösocker

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Gör 1 sats av grunddeg 2 enl separat recept.

2. Fyllning: Rör samman smör, socker och citronskal.

3. Dela degen på mitten. Kavla ut till rektanglar, à ca 30×50 cm. Bred på smörfyllningen och strö sedan hallonen ovanpå.

4. Rulla ihop från långsidan. Skär i bitar. Lägg dem i formar på plåtar. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 min.

6.  Garnering: Smält smöret. Pensla bullarna med smör och strö på lite socker.

 

Grunddeg 2

150 g smör
4½ dl mjölk
3/4 pkt jäst (37,5 g)
1 stort ägg
1 dl strösocker
ev 1 tsk stött 
kardemumma
11–12 dl vetemjöl
½ tsk salt

 

Gör så här

1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till knappt 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös den i degvätskan.

2. Tillsätt ägg, socker, ev kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och blank.

3. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon min. Låt degen jäsa under bakduk, 30–40 min.

 

Läs mer:

Baka goda hallonknutar med vaniljkräm

Hallonknutar med vaniljkräm



 

Läs mer om:

Dela
(54)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…