Annons

Annons

Lättbakade hallon- och limekakor recept

Lime och hallon är två smaker som passar väldigt bra ihop – Fräscht och gott! Passa på att baka de goda småskakorna nu när hallonen är mogna!

Dela
(0)

Hallon- och limekakor

Fyll kakburken med goda hallonkakor. Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakade hallon- och limekakor

ca 25 st

100 g smör, mjukt
½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
rivet skal av ½–1 lime
1 äggula
knappt 3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 msk matlagningsgrädde
1–2 dl hallon

Annons

Garnering
1 msk florsocker

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör, strösocker och ljus sirap poröst. Tillsätt rivet limeskal och äggula under rejäl omrörning.

2. Blanda mjöl (spara lite till utbakningen), bakpulver och vaniljsocker.

3. Rör ner det i smeten tillsammans med grädden och arbeta samman till en deg.

4. Rulla ut degen till bollar. Lägg dem på plåt/plåtar med bakplåtspapper. Tryck en liten fördjupning i varje kaka och lägg i ett hallon.

5. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Pudra över lite florsocker vid servering.

 

Läs mer: Ljuvligt goda syltgrottor med choklad

Syltgrottor med choklad


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…