Annons

Annons

Minipajer med grönkål & brieost

Söta små grönkålspajer med brieost och valnötter passar bra att bjuda på i adventstider. Festligt och gott!

Dela
(8)

Grönkålspaj med brie och valnötter

Läckra små pajer som förgyller vilken tillställning som helst! Foto: Anders Norrsell

Recept grönkålspaj med brieost & valnötter

4–6 st

2 dl vetemjöl
1 dl havrekli
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
200 g grönkål
2 gula lökar
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl valnötter, grovhackade
200 g brieost

Annons

Äggstanning
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering
granatäppelkärnor
persilja, grovt hackad

Ugn 225°

Gör så här

1. Blanda mjöl, havrekli, smör och vatten, gärna i en matberedare. Arbeta ihop till en degboll. Svep in degen i platsfolie och låt vila svalt, ca 10 min.

2. Tryck eller kavla ut degen i smorda portionsformar, 8–10 cm i diam. Nagga med en gaffel, förgrädda mitt i ugnen ca 8 min.

3. Fyllning: Skölj grönkålen och repa av den tjocka mittstjälken. Hacka kålen och förväll i lättsaltat vatten, ca 3 min. Låt rinna av väl.

4. Finhacka löken och fräs den blank i smör, utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med ett par min. Salta och peppra.

5. Fördela kål och lök i pajskalen. Toppa med nötterna. Skär brieosten i skivor och lägg ovanpå.

6.  Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, ost, salt och peppar. Häll blandningen över fyllningen. Peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner.

7. Grädda i nedre delen av ugnen, 35–40 min. Täck med aluminiumfolie om pajen får för mycket färg.

8. Garnera med granatäppelkärnor och grovt hackad persilja vid servering.

 

Läs mer:

Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost



 

Läs mer om:

Dela
(8)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…