Annons

Annons

Grillade högrevsburgare med sötpotatis recept

Toppa burgaren med karamelliserad lök och bacon och servera med sötpotatis – en god och lyxig hamburgare som förgyller grillkvällen!

Dela
(16)

Högrevsburgare med sötpotatis

Grilla burgare och servera med lyxiga tillbehör! Foto: Anders Norrsell

Recept grillade högrevsburgare med sötpotatis

4 portioner

600 g högrevsfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor lagrad ost
140 g bacon

Karamelliserad lök
3 gula lökar
2 msk smör
1 msk farinsocker el strösocker

Annons

Sötpotatis
1 kg sötpotatis
½ dl majsstärkelse
2 msk olivolja

Servering
4 hamburgerbröd
salladsblad
tomat
bbq-sås
senap
ketchup
saltgurka

Ugn 225°

 

Så här gör du högrevsburgare med sötpotatis

1.  Karamelliserad lök: Strimla och stek löken i smör på medelvärme. Rör om då och då. Tillsätt socker och stek vidare i ca 2 min under omrörning. Salta.

2.  Sötpotatis: Tvätta och dela potatisen i stavar eller klyftor. Blanda potatisen med majsstärkelse i en långpanna med bakplåtspapper och ringla olja över, salta. Rosta strax under ugnens mitt ca 25 min.

3. Blanda färsen med salt och peppar och forma till 4 burgare. Grilla dem 3–5 min per sida. Låt ostskivorna smälta på burgarna. Grilla baconet och låt det rinna av på hushållspapper.

4. Fyll bröden med sallad, skivad tomat, burgare, karamelliserad lök och bacon. Servera hamburgarna med bbq-sås, senap, ketchup, saltgurka i stavar och sötpotatis.

 

Läs mer: Bjud på lyxburgare med senapsdressing

Hamburgare med senapsdressing


Läs mer om:

Dela
(16)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…