Annons

Annons

Grekiska bifftomater med bulgursallad

Har du köttfärs hemma trollar du snabbt fram en god middag som alla gillar. Färsfyllda bifftomater, tzatziki och bulgur med fetaost och oliver... åh, vad gott och så enkelt att laga!

Dela
(0)

Färsfyllda tomater

Grekiska bifftomater – recept

4 port

8 bifftomater
1 ägg
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk finhackad chili
salt och peppar
400 g blandfärs
1 dl riven parmesanost

Tzatziki
10 cm gurka
3 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk rivet citronskal
1 tsk olivolja
salt och peppar

Annons

Bulgursallad
250 g bulgur
1 rödlök
150 g fetaost
1 dl hackad persilja
10 svarta oliver

Ugn 225°

Gilla Hemmets på Facebook

 

Gör så här

1. Skär av ett lock på tomaterna, gröp ur. Ställ tomaterna på en plåt med bakpapper.

2. Rör samman ägg, ströbröd, pressad vitlök, chili, salt och peppar och låt svälla 5 min. Blanda ner färsen. Fyll tomaterna med färsröra, strö över parmesan och gratinera i ugnen ca 15 min.

3. Tzatziki: Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Riv eller hacka gurkan i små bitar. Blanda yoghurt, vitlök, citronskal, olja och gurka. Smaka av med salt och peppar.

4. Bulgursallad: Koka bulgur enl anv på förp. Skala och hacka löken. Skär fetaosten i kuber. Blanda bulgur med lök, fetaost, persilja och svarta oliver.

 

Läs mer: 

Färsfyllda squashbåtar

Vardagsgott för liten peng – färsfyllda tomater

Köttfärsgratäng med potatis och tomat

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…