Annons

Annons

Semlor med vaniljkräm

Testa våra glutenfria semlor som fylls med len vaniljkräm och 
härligt färgad mandelmassa – mums!

Dela
(70)

Glutenfria semlor med vaniljkräm

Grönfärgad mandelmassa och vaniljkräm piggar upp semlorna. Foto: Pontus Ferneman

Recept glutenfria semlor med 
vaniljkräm

ca 12 st

75 g smör
2½ dl mjölk
25 g jäst (1/2 paket)
½ msk fiberhusk
1 ägg
½ dl strösocker
1–2 tsk stött kardemumma
1½ krm salt
1 tsk bakpulver
6 dl glutenfri mjölmix, t ex Sempers finmix

Annons

Pensling
ägg

Fyllning
400 g mandelmassa, riven
några droppar grön 
hushållsfärg
2½–3 msk mjölk
ca 4 dl vispgrädde
ca 2½ dl vaniljkräm, ej för tjock

Garnering
florsocker

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt det bli 37°. Smula ner jästen i en skål. Lös den i 
degspadet. Blanda i fiberhusk. Låt svälla ca 10 min.

2. Tillsätt ägg, socker, kardemumma, salt, bakpulver och det mesta av mjölmixen, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

3. Ta upp degen på mjölat 
bakbord. Dela degen i bitar och forma till bullar. Lägg dem 
på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

4. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min. Låt svalna.

5. Fyllning: Rör samman mandelmassa, grön färg och mjölk. Vispa grädden. Skär eller klipp av lock på bullarna.

6. Spritsa mandelmassefyllningen på bullarna. Spritsa på vanilj
kräm och sedan grädden. Tryck på locken och pudra med flor
socker.

 

Läs mer:

Fresta med glutenfria semlor

Glutenfria semlor



 

Läs mer om:

Dela
(70)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…