Annons

Annons

Glasstårta med nötmaräng, mockafyllning och bär recept

Överraska med hemlagad glasstårta i sommar! Den här goda tårtan med nötmarängbottnar och mockafyllning gör du klar och fryser in, sedan är det bara att garnera med säsongens bär och choklad vid servering!

Dela
(0)

Glasstårta med nötmaräng

Svalkande god och festligt fin glasstårta! Foto: Pontus Ferneman

Recept glasstårta med nötmaräng, mockafyllning och bär

ca 12 bitar

Nötmarängbottnar
4 ägg
1 tsk pressad citronsaft
1 msk kakaopulver
50 g finhackade hasselnötter
2 dl strösocker
smör till formarna

Annons

Fyllning
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk frystorkat kaffe
2 msk kakaopulver
2 dl vispgrädde
125 g kesella el annan kvarg, ca 10 %

Garnering
300–400 g färska blandade bär
ca 50 g mörk el ljus choklad

Ugn 125°

 

Så här gör du glasstårta

1. Dela äggen i gulor och vitor. Spara gulorna till fyllningen. Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Sikta kakaon. Blanda med nötterna och sockret. Vänd ner detta lite i taget i skålen med vitorna.

2. Kläm fast bakplåtspapper i två formar (ca 22–24 cm i diam) med löstagbara bottnar. Smörj kanterna på formarna. Fördela smeten i formarna.

3. Grädda bottnarna i mitten av ugnen minst 1 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen en liten stund. Ta sedan ut och låt marängbottnarna svalna.

4.  Fyllning: Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker po röst. Mortla kaffepulvret och blanda med siktad kakao. Rör ner det i äggsmeten. Vispa grädden ganska hårt. Vänd samman med kvargen och äggulesmeten.

5. Lossa bottnarna från formarna. Fördela glassmeten ovanpå den ena marängbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå smeten. Låt stå i frysen minst 4 tim.

6. Ta ut tårtan från frysen och garnera den med färska bär. Hacka och smält chokladen. Ringla den över tårtan.

 

Läs mer: Glasstårta med hallon och fläder

Glasstårta med fläder


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…