Annons

Annons

Fyllda chokladgifflar med pistasch

Prova att baka ut vetedegen som gifflar i stället för bullar! Fyll vetegifflarna med choklad och pistasch och garnera med god glasyr. Lätta att lyckas med – ett riktigt bra recept på vetebröd!

Dela
(0)

Chokladfyllda gifflar

Inuti de små fina gifflarna väntar en överraskning… Foto: Pontus Ferneman

Recept fyllda chokladgifflar

24 st små gifflar

100 g smör, mjukt
21⁄2 msk strösocker
25 g jäst
11⁄2 dl kall kaffegrädde
1 krm salt
1 krm kardemumma
1 ägg
6 dl vetemjöl

Fyllning
2 msk mjukt smör
11⁄2 msk rörsocker
11⁄2 msk grovhackade 
pistaschmandlar
100 g ljus choklad

Annons

Pensling
ägg

Glasyr
1 dl florsocker
21⁄2 msk kakao
1–11⁄2 msk vatten

Garnering
pistaschmandlar

Ugn 225°

 

Så här gör du fyllda chokladgifflar

1. Rör smör och socker poröst. Lös jästen i grädden. Blanda ner detta i smöret tillsammans med salt, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig med degkrokar. Låt jäsa under duk ca 1 1⁄2 tim.

2.  Fyllning: Rör ihop smör, rörsocker, pistaschmandlar och riven choklad.

3. Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till en rundel. Sporra ut åtta trekanter i varje rundel. Lägg en klick fyllning på varje. Rulla samman till gifflar från bredaste sidan. Lägg gifflarna på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 40 min.

4.  Pensling: Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 6–8 min.

5.  Glasyr & garnering: Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över bullarna. Strö över finhackade pistaschmandlar. Låt stelna.

Läs mer:

Vetegifflar med nutella 

Gifflar med päron och nutella

Baka våra fina små gifflar fyllda med päron och nutella – perfekt till eftermiddagskaffet! Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…