Annons

Annons

Mandelkakor med krämig fyllning

Choklad och apelsin är två smaker som gifter sig väldigt väl. Och krämen i dessa munsbitar gör kakorna 
oemotståndliga!

Dela
(41)

mandelkakor med chokladkräm

Ta en, ta två… Mandelkakorna med härlig chokladkräm är försvinnande goda! Foto: Pontus Ferneman

Recept fyllda 
mandelkakor med choklad och apelsin

ca 20 st

2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ dl fint hackad mandel
250 g mandelmassa, riven
2 äggvitor

Smörkräm
75 g choklad
100 g smör, mjukt
1 dl florsocker
skalet av ½ apelsin
ca 1½ msk pressad apelsinsaft

Annons

Garnering
ca 25 g mörk choklad, smält

Ugn 175°

Gör så här

1. Blanda florsocker, kakao, vaniljsocker och hackad mandel. Blanda med mandelmassan. Tillsätt äggvitorna, lite efter hand. Rör till en slät smet.

2. Spritsa eller klicka ut smeten, i storlek som en gammal enkrona, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 min. Låt svalna.

3.  Smörkräm: Smält chokladen. Vispa smör och florsocker vitt och poröst. Rör i den smälta chokladen. Smaksätt med apelsinskal- och saft.

4. Spritsa eller bred krämen på hälften av kakorna. Lägg samman med resten av kakorna. Ringla över smält choklad.

 

Läs mer:

Prova våra goda havreflarn med vaniljfyllning

recept-dubbla-havreflarn-puff



 

Läs mer om:

Dela
(41)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…