Annons

Annons

Mandelkakor med krämig fyllning

Choklad och apelsin är två smaker som gifter sig väldigt väl. Och krämen i dessa munsbitar gör kakorna 
oemotståndliga!

Dela
(41)

mandelkakor med chokladkräm

Ta en, ta två… Mandelkakorna med härlig chokladkräm är försvinnande goda! Foto: Pontus Ferneman

Recept fyllda 
mandelkakor med choklad och apelsin

ca 20 st

2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ dl fint hackad mandel
250 g mandelmassa, riven
2 äggvitor

Smörkräm
75 g choklad
100 g smör, mjukt
1 dl florsocker
skalet av ½ apelsin
ca 1½ msk pressad apelsinsaft

Annons

Garnering
ca 25 g mörk choklad, smält

Ugn 175°

Gör så här

1. Blanda florsocker, kakao, vaniljsocker och hackad mandel. Blanda med mandelmassan. Tillsätt äggvitorna, lite efter hand. Rör till en slät smet.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Spritsa eller klicka ut smeten, i storlek som en gammal enkrona, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 min. Låt svalna.

3.  Smörkräm: Smält chokladen. Vispa smör och florsocker vitt och poröst. Rör i den smälta chokladen. Smaksätt med apelsinskal- och saft.

4. Spritsa eller bred krämen på hälften av kakorna. Lägg samman med resten av kakorna. Ringla över smält choklad.

 

Läs mer:

Prova våra goda havreflarn med vaniljfyllning

recept-dubbla-havreflarn-puff



 

Läs mer om:

Dela
(41)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…