Annons

Annons

Fryst pepparkakscheesecake

En fryst cheesecake kan du förbereda i god tid innan julens festligheter börjar. Perfekt att sedan bara trolla fram från frysen en kort stund före servering!

Dela
(1)

pepparkakscheesecake

Chessecake med pepparkaka, hasselnötter och choklad – kan det bli godare? Foto: Pontus Ferneman

Recept fryst cheesecake med pepparkaka och nötter

ca 12 bitar

Botten
100 g smör
175 g pepparkakor
50 g hasselnötter

Fyllning
3 gelatinblad
2½ dl vispgrädde
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
250 g färskost, 
t ex philadelphiaost
1 dl turkisk yoghurt
ca 150 g nutella, rumstemp el lätt värmd

Annons

Garnering
apelsin

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Krossa pepparkakorna. Hacka nötterna fint. Blanda kakor, smör och nötter. Lägg smulorna i en form, ca 24 cm, med löstagbar kant. Platta till lite med en sked.
2. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min. Låt svalna. Ställ in i frysen.

3. Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5–10 min. Vispa grädden. Vispa ägg, vanilj, socker och färskost till en slät massa. Rör i yoghurten.

4. Ta upp gelatinet och låt det smälta, gärna i vattenbad. Blanda gelatinet med ca 2 msk av grädden. Rör sedan ner detta i smeten. Vänd i grädden.

5. Häll ca hälften av smeten i formen och klicka i ca hälften av nutellan. Marmorera med hjälp av en gaffel. Häll på resten av smeten och toppa med nutellan. Marmorera. Ställ in i frysen, minst 4 tim.
6. Ta fram kakan 20–30 min före servering. Garnera med apelsinskivor.

 

Läs mer:

Pepparkakscheesecake med extra allt

cheesecake med pepparkaka



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…