Annons

Annons

Frasiga rårakor med räkor

Hurra för potatisen – världens mest älskade knöl! Denna 
delikatess är lika lätt att göra vardagsgod som helgfestlig. 
Prova våra gyllenstekta rårakor som serveras med räkor, gräddfil och rödlök!

Dela
(473)

Rårakor med räkor

Gyllenstekta potatiskakor med räkor är vardagslyx! Foto: Erik Karlsson

Recept rårakor med räkor

4 port

8 potatisar
1 tsk salt
2 krm peppar
ev 1 tsk citronsaft
1/2 msk olja

Servering
gräddfil
rödlök
räkor
sallad

 

Gör så här

1. Skala och grovriv potatisarna. Rör ner salt, peppar och ev citronsaft.

Annons

2. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut och platta till ca 1/2 dl riven potatis per raka. Stek på låg värme tills kanterna är frasiga, vänd och stek tills rårakorna har fått fin färg.

3. Servera genast med gräddfil, rödlök, räkor och sallad.

 

Läs mer:

Gyllenstekta rotfruktsrårakor med kallrökt lax



 

Läs mer om:

Dela
(473)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…