Annons

Annons

Franska briocher

Brioche är ett franskt bröd med härlig smörsmak. De har små briocherna passar lika bra på brunch som till afternoon tea.

Dela
(48)

Franska briocher

Njut av lyxiga briocher till frukost eller brunch! Foto: Pontus Ferneman

Recept franska briocher

15 st

5 dl vetemjöl
½ tsk salt
175 g smör, mjukt
25 g jäst
½ dl vatten, kallt
2 ägg

Pensling
ägg

Ugn 250°

Gör så här

1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt smöret, lite i taget, och blanda till en smulig massa för hand eller med degkrokar.

Annons

2. Rör ut jästen i vattnet. Vispa med äggen. Arbeta snabbt ihop med mjölblandningen till en deg. Låt sedan vila under duk 45–60 min.

3. Forma degen till en längd. Skär i ca 16 bitar. Ta undan en av bitarna och rulla ut till 15 små bollar. Rulla ut bullar av de resterande bitarna. Lägg dem i smorda formar, ev aluminiumformar. Tryck på en liten degboll ovanpå varje bulle. Låt jäsa under duk ca 40 min. Pensla med lätt vispat ägg.

4. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.

Läs mer:

Kalljästa ostbullar

Klassiska rosenbullar

Nattjästa morotsbullar


Läs mer om:

Dela
(48)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…