Annons

Annons

Supersnabb och krämig flygande Jacob – utan ugn

Så här gör du kycklingrätten flygande Jacob utan ugn! Laga kycklingen och såsen i en stekpanna, lägg på banan och knaperstekt bacon. Strö över jordnötter – sen är det klart!

Dela
(143)

Flygande Jacob

Så här gör du favoriträtten flygande Jacob snabbt och lätt utan ugn! Foto: Pontus Ferneman

Recept flygande Jacob

4 port

ca 550 g grillad kycklingfilé

Sås
3 dl vispgrädde el 
matlagningsgrädde
1 dl chilisås
½ tsk curry el italiensk 
salladskrydda

Topping
140 g bacon
2 bananer
1 msk smör
1 dl jordnötter
persilja

Annons

Servering
4 port ris
sallad

Gör så här

1. Koka riset enl anv på förp.

2.  Sås: Vispa grädde, chilisås och curry i en stekpanna med hög kant. Hetta upp under omrörning.

3. Skär kycklingköttet i grova bitar. Lägg det i såsen i stekpannan och låt allt bli varmt, låt småputtra ca 10 min. Rör om då och då.

4.  Topping: Stek baconet gyllene och låt rinna av på hushållspapper. Halvera bananerna på längden. Stek dem snabbt i bacon-
fettet som är kvar i stekpannan.

5. Lägg bananerna på kycklingen och såsen, klipp över baconet och strö över jordnötter och hackad persilja.

6.  Servering: Servera direkt med kokt ris och sallad.

Tips! Du kan använda frysta, 
färdiggrillade kycklingfiléer som bara ska tinas och skäras i bitar. Supersmidigt om det är bråttom!

Läs mer:

Kycklinglåda à la Flygande Jacob

Kycklingåda a la flygande Jacob.



 

Läs mer om:

Dela
(143)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…