Annons

Annons

Fläskfilé med 
bearnaisesås – festlig bjudrätt!

En smakrik sås piggar upp och den här hemlagade bearnaisesåsen med sting lyfter rätten till nya höjder! Så god till fläskfilé och klyftpotatis!

Dela
(55)

Fläskfilé med chilibearnaise

Festligt gott med filé och hemlagad bearnaisesås! Foto: Ulf Svensson

Recept fläskfilé med 
hemlagad chilibearnaisesås

4 port

ca 500 g fläskfilé
2 msk smör
salt och peppar

Chilibearnaise
1 msk finhackad 
schalottenlök
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
4 krossade vitpepparkorn
2 persiljestjälkar
3 äggulor
150 g smält smör
1–2 tsk sambal oelek

Annons

Serveringsförslag
vitlöksstekt bladspenat
klyftpotatis

Gör så här

1. Putsa filén och skär den i skivor. Stek köttet i smör ca 2 min per sida. Salta och peppra. Håll köttet varmt under folie.

Gilla Hemmets på Facebook

2.  Sås: Blanda ihop lök, vinäger, vatten, peppar och persiljestjälkar i en liten kastrull. Koka utan lock tills ungefär hälften (ca 1/2 dl) av vätskan återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Ställ kastrullen i vattenbad i en större kastrull. Vattnet ska sjuda men inte koka.

3. Tillsätt äggulorna under omrörning. Låt såsen sjuda och rör hela tiden i botten av kastrullen tills såsen tjocknar. Lyft upp kastrullen och vispa ner det smälta smöret lite i taget, ta inte med den vita bottensatsen. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.

Tips! Ingen sambal oelek? Ersätt med 2 krm kajennpeppar eller 2 msk chilisås!

 

Läs mer:

Laga god fläskfilé med krämig örtsås

Fläskfilé i örtsås



 

Läs mer om:

Dela
(55)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…