Annons

Annons

Lyxig fiskgratäng med räkor

Med spätta, räkor och fint spritsat mos blir gratängen gästernas favorit!

Dela
(232)

Fiskgratäng med spätta

Generöst med räkor ger fiskgratängen en känsla av lyx! Foto: Ulf Svensson

Recept fiskgratäng med spätta och räkor

4 port

200 g fryst bladspenat
1 msk smör till stekning
500 g rödspättefiléer
salt och peppar

Potatismos
800 g mjölig potatis
1 msk smör
2 äggulor
ca 1 msk mjölk

Annons

Sås
3 dl vatten
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
3 fiskbuljongtärningar
2 msk hackad dill
1 msk pressad citronsaft
1 dl riven lagrad ost

Servering
500 g räkor med skal
1 knippe dill
sockerärter
sallad
gröna ärter
1 citron

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 225°

 

Gör så här

1.  Mos: Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet, mosa potatisen. Tillsätt smör, äggulor och mjölk. Salta och peppra.

2.  Sås: Vispa vatten, grädde och mjöl i en kastrull, tillsätt buljong, dill och citron. Sjud såsen 3 min under omrörning. Tillsätt ost, salt och peppar.

3. Fräs spenaten i smör. Rulla ihop fiskfiléerna, salta och peppra. Tillaga i ugnsform ca 10 min.

4. Ta upp filéerna ur formen. Häll av vätskan. Lägg spenaten i formen och fisken ovanpå. Spritsa moset utmed kanterna. Häll över hälften av såsen.

5. Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min, tills moset fått fin färg.

6. Skala räkorna. Toppa med räkor och dill. Servera med resten av såsen, sockerärter, sallad, gröna ärter och citron.

 

Läs mer:

Krämig fiskgratäng med skaldjur och fänkål

Lyxig fiskgratäng med räkor och kräftstjärtar



 

Läs mer om:

Dela
(232)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…