Annons

Annons

Bjud på läcker plockmat till tolvslaget!

Bjud på smakrika och spännande smårätter på nyårsafton. Med räkor, lax, dipp och 
bubbel blir det ett gott avslut och en bra start på det nya året! Lättlagat och festligt – precis så vi vill ha det!

Dela
(179)

Romröra till chips

Rotfruktschips är både gott och kul att använda som ”skedar” till romröran, men det passar också med salta kex. Foto: Pontus Ferneman

Recept romröra till 
rotfruktschips

ca 3 dl

200 g färskost, 
t ex philadelphia
1 dl turkisk yoghurt
50 g röd rom
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad gräslök

Servering
2 påsar rotfruktschips, 
t ex Garant 90 g

Annons

 

Gör så här

1. Blanda färskost och yoghurt till en jämn röra. Klicka ut den 
i en skål.

2. Fördela rommen ovanpå ost-
röran. Strö över röd- och gräslök.

3. Servera med rotfruktschips att dippa.

Pizzasnurror med kyckling

Dessa små snurror med 
kyckling och pesto kan göras i förväg, men värm dem 
gärna lite före servering. Foto: Pontus Ferneman

Recept pizzasnurror med kyckling

ca 20 st

1 förp färdig pizzadeg, t ex Monte Castello 400 g
1 burk grön pesto, t ex Pesto Genovese, Zeta 140 g
100 g renskuret tillagat 
kycklingkött
2 dl riven stark ost
basilikablad

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rulla ut pizzadegen på en skärbräda.

2. Bred pesto på degen och fördela kycklingbitar ovanpå. Strö över ost. Rulla ihop på längden som en rulltårta. Skär i 1 cm tjocka skivor.

3. Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 10 min i ugnen. Garnera med basilika.

 

Smördegsstänger med skinka

Du svänger snabbt ihop dessa frasiga stänger med parmesan och prosciutto. Foto: Pontus Ferneman

Recept skinklindade 
smördegsstänger

ca 20 st

1 färsk smördeg på rulle
1 ägg
1 dl finriven parmesanost
2 msk ljusa sesamfrön
10 skivor lufttorkad skinka, 
t ex prosciutto

Ugn 200°


Gör så här

1. Pensla smördegsplattan lätt med vispat ägg. Strö över hälften av osten. Vik degen dubbel på längden.

2. Skär degen i 1 cm breda remsor. Håll i båda ändarna av remsan och vrid åt motsatt håll två gånger.

3. Lägg stängerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten och sesamfrön. Grädda ca 10 min. Låt svalna.

4. Dela skinkskivorna på längden till 20 smalare remsor. Vira en bit skinka runt varje smördegsstång.

 

Kavring med laxröra

Kavring får en lätt karamelliserad och söt smak av att stekas. Men man kan hoppa över det om man vill. Foto: Pontus Ferneman

Recept kavringstrianglar med laxröra

16 st

8 skivor kavring
50 g smör till stekning
100 g varmrökt lax 
utan skinn
1/2 rödlök
2 msk majonnäs
1 msk hackad dill
1 msk hackad kapris

Garnering
16 cocktailkapris

 

Gör så här

1. Stek brödskivorna i smör. Skär dem sedan i fina trekanter.

2. Smula laxen i en skål. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, majonnäs, dill och kapris.

3. Klicka lite laxröra på brödbitarna. Garnera med kapris.

 

Crostini med räkor

Räkor och vitlöksmajonnäs samsas på smörstekt bröd 
– himmelskt gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept crostini med 
räkor och aioli

8 st

8 skivor baguette
50 g smör till stekning
32 räkor med skal
1 dl aioli
1–2 msk hackad gräslök

 

Gör så här

1. Stek brödskivorna i smör. 
Låt svalna på hushållspapper.

2. Skala räkorna.

3. Bred aioli på brödskivorna och lägg sedan på räkorna, 4 på varje.

4. Garnera med gräslök.

 

Läs mer:

Tre menyer för en lyckad nyårsfest

3 nyårsmenyer för alla tillfällen



 

Läs mer om:

Dela
(179)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…