Annons

Annons

Fyllda skinkrullar med sherrysås

Med enkla medel fixar du denna festliga rätt! Gör små rullar av skinka som fylls med köttfärs och gratinera dem sedan med sherrysås och ost. Så gott!

Dela
(144)

färsfyllda skinkrullar med sherrysås

Sherrysåsen blir pricken över i. Foto: Erik Karlsson

Recept färsfyllda skinkrullar med sherrysås

4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
400 g blandfärs
3 msk tomatpuré
1 ägg
16 stora skivor rökt skinka
250 g haricots verts

Annons

Sherrysås
1 dl torr sherry
1 msk konc grönsaksfond
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk smör

Gratinering & garnering
1 dl riven lagrad ost, 
t ex västerbottensost
10–12 cocktailtomater
kryddgrönt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök fint. Fräs löken blank och smidig i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Tillsätt tomatpuré och smaka av med salt och peppar. Tillsätt ägget.

2. Placera skinkskivorna omlott två och två. Gör avlånga korvar av färsröran och placera på skinkan. Rulla samman som en rulle.

3. Koka haricots verts och placera i botten på en smord ugnsform. Placera skinkrullarna ovanpå.

4.  Sherrysås: Koka upp sherryn tillsammans med grönsaksfonden tills halva mängden återstår.

5. Tillsätt crème fraiche och grädde. Koka vidare i ett par min.Klicka ner smör. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över skinkrullarna.

6. Gratinering: Strö osten över skinkrullarna. Fördela cocktailtomater med bladfästet kvar i formen. Gratinera strax under ugnens mitt i 30–40 min. Ta ut och garnera med kryddgrönt.

 

Läs mer:

Fyllda skinkrulader

Fyllda skinkrullader



 

Läs mer om:

Dela
(144)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…