Annons

Annons

Färsbiffar med potatismos och krämig gräddsås

Goda middagar med färs funkar lika bra när du har gäster som en helt vanlig vardag. Gör färsbiffarna till 
något extra genom att smula ner ädelost i smeten och servera dem med hemlagat potatismos och gräddsås!

Dela
(118)

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Ädelostbiffar

Vardagsgott med ädelostfyllda färsbiffar. Foto: Anders Norrsell

Recept ädelostbiffar med potatismos

4 port

1 dl mjölk
2 msk ströbröd
500 g köttfärs
1 ägg
salt och svartpeppar
100 g ädelost
2 msk smör till stekning

Sås
2 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
11/2–2 tsk kinesisk soja
1 msk maizena redning

Annons

Potatismos
1 kg mjölig potatis
¾ dl mjölk, varm
2 msk smör

Servering
persilja
haricots verts
tomater

 

Gör så här

1.  Mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

2. Mosa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.

4. Tillsätt färs, ägg och kryddor. Smula sedan sönder ädelosten och vänd ner 
i färsblandningen.

5. Forma färsen till 8 biffar och stek dem i smör 3–4 min per sida. Ta upp och lägg biffarna åt sidan.

6.  Sås: Häll vatten, grädde, fond och soja i stekjärnet. Koka upp blandningen och red av med maizena utrört i lite vatten. Koka upp igen. Salta och peppra.

7. Garnera med persilja och servera kokta haricots verts och tomater till.

 

Tips på porslin!

Vacker blå tallrik från Mateus (reklamlänk via Apprl) . Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Mateus tallrik (reklamlänk via Apprl)

 

Läs mer:

Färsbiffar i krämig senapssås

Färsbiffar med senapssås


Läs mer om:

Dela
(118)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…