Annons

Annons

Färsbiffar i krämig senapssås recept

Bjud på finaste färsen! Biffar i ljuvlig gräddsås serverad med potatis och rårörda lingon är en klassisk färsfavorit som går hem i alla väder!

Dela
(7.69k)

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Färsbiffar med senapssås

Lite ansjovis i färsen ger perfekt sälta till biffarna. Njutbart i den gräddiga senapssåsen! Foto: Anders Norrsell

Recept färsbiffar i 
krämig senapssås

4 portioner
500 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl standardmjölk
4 hackade ansjovisar
1 dl hackad persilja 
(spara lite till garnering)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Annons

Senapssås
1/2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk fransk senap
ca 1 msk konc kalvfond
2 msk maizena majsstärkelse
salt, peppar

Serveringsförslag
klyftpotatis
rårörda lingon

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i ca 5 min. Blanda i köttfärs, ansjovis, persilja, ägg, salt och peppar och forma till 8 biffar.

2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna tills de har fått färg. Lägg över biffarna i en vid kastrull.

3.  Senapssås: Koka ur stekpannan med vatten och tillsätt grädde, senap, fond samt majsstärkelse och låt såsen koka ihop några min. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll såsen över biffarna och efterstek strax under ugnens mitt ca 15 min. Ta ut och garnera med persilja. Servera med klyftpotatis och rårörda lingon.

 

Köptips! Traktörpanna i koppar från Dorre

Dalom traktörpanna passar alla typer av spisar och är fin att servera maten i med sin härliga kopparfärg. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Traktörpanna i koppar från Dorre

 

Läs mer:

Klassisk biff à la Lindström

Pannbiff med lök

Pepparbiffar med gräddsås


Läs mer om:

Dela
(7.69k)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…