Annons

Annons

Ostfylld falukorv i ugn

Ostgratinerad falukorv på en bädd av ugnsrostade rotfrukter – en av de godaste vardagsrätterna som finns! Servera den med krämig pepparrotssås.

Dela
(1.43k)

Falukorv i ugn

Allt i en form! Ostfylld falukorv på en bädd av rostade rotfrukter. Foto: Pontus Ferneman

Recept ostgratinerad falukorv 
i ugn

4 port

1 falukorvsring, ca 800 g
1 gul lök
1 äpple
15–20 skivor ost

Grönsaksbädd
3 morötter
1 blomkål
1 purjolök
2 msk olivolja
salt och peppar

Sås
200 g färskost med peppar
rotssmak, t ex philadelphia
1 dl vatten
salt och peppar

Annons

Servering
kryddgrönt
ev kokt potatis

Ugn 175°, 200°

 

Gör så här

1. Grönsaksbädd: Ansa, skala och dela alla grönsaker i grova bitar. Fördela dem i en ugnsform, ca 25×35 cm. Ringla över olja. Salta, peppra och vänd runt alltsammans lite.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Lägg falukorven mittpå grönsaksbädden. Skär snitt i korven med ca 2 cm mellanrum.

3. Skala löken. Dela lök och äpple på mitten och kärna ur äpplet. Skär lök och äpple i tunna skivor. Hyvla samma antal ostskivor som du gjort snitt i korven. Ta en lökskiva och en äppelskiva, vira ostskivan runt dem och tryck ner i ett korvsnitt. Upprepa tills hela korven är fylld.

4. Tillaga i nedre delen av 175° varm ugn 35–40 min. Höj värmen till 200° mot slutet så att du får fin färg på korv och ost.

5. Sås: Vispa ihop färskosten med vatten i en kastrull och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.

6. Strö kryddgrönt över korv och grönsaker. Servera med såsen och kokt potatis om så önskas.

Läs mer:

Ostgratinerad falukorv

Ostgratinerad falukorv



 

Läs mer om:

Dela
(1.43k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…