Annons

Annons

Entrecote med hemlagad bearnaisesås

Vad kan väl passa bättre till helgen än 
en god köttbit, klyft
potatis och hemlagad bearnaisesås? 
Entrecote är en riktig klassiker som passar perfekt när du vill unna dig något extra.

Dela
(65)

Entrecote med bearnaisesås

Entrecote med bea – lyxmat i all sin enkelhet! Foto: Erik Karlsson

Recept entrecote med 
hemlagad bearnaisesås

4 port
4 skivor entrecote
2 msk smör

Klyftpotatis
700 g potatis
2 paprikor, röd & gul
1 msk rapsolja
salt och peppar
2 msk hackad persilja

Annons

Bearnaisesås
200 g smör
2 schalottenlökar
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
5 vitpepparkorn
2 tsk torkad dragon
4 stjälkar persilja
3 äggulor
2 msk hackad persilja

Ugn 225°

Gör så här

1. Klyftpotatis: Skär potatis och paprikor i klyftor, lägg i ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn ca 35 min. Strö över hackad persilja.

2. Bearnaisesås: Smält smöret, ställ åt sidan. Skala och hacka löken. Koka lök, vinäger, vatten, krossade vitpepparkorn, dragon och persiljestjälkar tills ½ dl återstår.

3. Låt svalna något och rör ner äggulorna i kastrullen. Ställ kastrullen i vattenbad och koka under vispning tills såsen tjocknar. Tillsätt det smälta smöret, ej det vita i bottnen, i en tunn stråle under vispning.

4. Smaka av med salt och peppar och ev mer dragon. Tillsätt hackad persilja.

5. Krydda köttet med salt och peppar, stek i smör några min på varje sida till önskad stekgrad.

 

Läs mer:

Festlig biff med bacon- och whiskysås

Biff Rydberg – klassisk festmat

Lyxig skomakarlåda med oxfilé


Läs mer om:

Dela
(65)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…