Annons

Annons

Dubbelpanerad skinkschnitzel med krämig brunsås

Panerad skinkschnitzel med kapris, citron, klyftpotatis och krämig sås uppskattas av alla – även plånboken, då denna rätt inte kostar skjortan att laga!

Dela
(176)

dubbelpanerad skinkschnitzel

Visst kan man äta gott utan att det ska kosta skjortan! Foto: Eva Hildén Smith

Recept skinkschnitzel med kapris och citron

4 port

4 skivor skinkinnanlår, 500 g
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl olja

Sås
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
2 dl crème fraiche
3 msk vetemjöl
1 msk kinesisk soja

Annons

Servering
4 citronskivor
2 msk inlagd kapris
gröna bönor
potatis

Gör så här

1. Sås: Häll ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter. Smaka av såsen med lite svartpeppar.

2. Lägg köttet mellan två plastfoliebitar och banka ut dem med undersidan av en tung kastrull (för att få stora skivor).

3. Panera köttet först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och peppar. Det ska vara mycket panering. Stek skivorna ca 3 min per sida i rikligt med olja.

4. Servera schnitzlarna med citronskivor, kapris, gröna bönor, sås och klyftpotatis.

 

Läs mer:

Citronschnitzel av fläskytterfilé

Citronschnitzel av fläskytterfilé



 

Läs mer om:

Dela
(176)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…