Annons

Annons

Drömgoda daimbitar i långpanna

Kan man göra en chokladkaka ännu godare? Jo, daim piffar alltid upp! Här har vi blandat daim i både kaka och glasyr – mums!

Dela
(0)

Chokladrutor med daim

Hackad daim ger chokladkakan crunch. Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladrutor med 
daim i långpanna

ca 42 st

300 g smör
150 g mörk choklad, hackad el knappar
6 ägg
5½ dl strösocker
6½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1½ dl turkisk yoghurt
1 dubbeldaim

Annons

Chokladglasyr
2½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad, hackad
ca 1½ dubbeldaim

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör samman till en slät blandning. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten varvat med yoghurten och choklad- och smörblandningen.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Hacka dubbeldaimen och strö den ovanpå.

4. Grädda i nedre delen av 
ugnen 20–25 min. Låt kakan svalna.

5.  Chokladglasyr: Värm grädden. Ta från plattan. Rör ner chokladen. Rör samman till en slät smet. Låt svalna och tjockna lite innan den breds på kakan. Låt stelna.

6. Skär kakan i rutor. Hacka 
daimen och strö den ovanpå.

 

Läs mer:

Skulle det smaka med en lättbakad chokladkaka?

Chokladrutor med vaniljglasyr



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…