Annons

Annons

Crêpes med krämig räkfyllning

Bjud på crêpes med läcker räkfyllning – gott, lättlagat och festligt – precis så man vill att en förrätt ska vara!

Dela
(0)

Räkcrepes

Här fyller vi crêpsen med en krämig räkfyllning – så gott! Foto: Ulf Svensson

Recept crêpes med räkor och spenat

4 port

Fyllning
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl vetemjöl
1 grönsaksbuljong
tärning
200 g räkor i lag
salt och peppar
250 g fryst bladspenat
smör till stekning
2 dl riven ost

Annons

Crêpes
1, 5 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
1 krm salt
2 ägg
1,5 dl mjölk
smör till stekning

Servering
dill
sallad

Ugn 250°

 

Gör så här

1.  Fyllning: Blanda ihop mjölk, grädde, mjöl och buljongtärning i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt stuvningen sjuda några min. Tillsätt räkor, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

2. Fräs bladspenaten i smör så att vätskan försvinner. Salta och peppra.

3.  Crêpes: Vispa ihop mjöl, vatten och salt. Tillsätt ägg och mjölk. Grädda 4 pannkakor i smör.

4. Fördela spenaten och stuvningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnsform. Strö över ost. Gratinera ca 5 min.

5. Garnera med dill och servera crêpesen med sallad.

 

Läs mer:

Färsfyllda crêpes med paprika

Crêpes med färsfyllning



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…