Annons

Annons

Crêpes med krämig köttfärs- och svampfyllning

Ostgratinerade crêpes är härlig bjudmat! Fyll de små pannkakorna med köttfärs och svamp – en skvätt grädde gör fyllningen extra krämig.

Dela
(57)

Färsfyllda crêpes

Med krämig färs- och svampfyllning gör dessa crêpes succé. Foto: Ulf Svensson

Recept färsfyllda crêpes

4 port

1 gul lök
1 röd paprika
100 g svamp
500 g köttfärs
smör till stekning
3/4 dl tomatpuré
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl riven lagrad ost

Annons

Crêpes
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
smör till stekning
1 dl riven lagrad ost

Servering
sallad

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Strimla lök och paprika. Dela svamparna. Stek färs, paprika, lök och svamp i smör. Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och peppar. Sjud såsen några min. Blanda ner osten.
2.  Crêpes: Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt. Grädda sedan tunna crêpes, ca 18 cm i diam, 1–2 min tills ovansidan stelnat. Vänd och grädda andra sidan mycket kort. Förvara på en tallrik under 
aluminiumfolie.

3. Fördela färsen på crêpesen och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnsfat. Strö över riven ost. 
Gratinera 10 min. Servera med sallad.

Läs mer:

Crêpes med räkfyllning

Räkfyllda crêpes



 

Läs mer om:

Dela
(57)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…