Annons

Annons

Coq au vin med kyckling och bacon

Här lagar vi den franska klassikern med kyckling och vitt vin istället för med tupp och rött vin. Det är minst lika gott!

Dela
(0)

Coq au vin

Lättlagad och festlig kycklinggryta för en person. Foto: Pontus Ferneman

Recept kycklinggryta med bacon och vitt vin

1 port

1 stor kycklingfilé
smör till stekning
2 skivor bacon
10 små champinjoner
1/2 gul lök, hackad
1 liten vitlöksklyfta, skivad
salt och peppar
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde

Annons

Servering
kokt ris
3–4 cocktailtomater
hackad gräslök

 

Gör så här

1. Skiva kycklingfilén och stek skivorna i het panna i smör någon min. Lägg dem på ett fat.

2. Stek bacon, champinjoner, lök och vitlök ett par min. Blanda ner kycklingen och tillsätt kryddor. Stek ytterligare 2 min.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Häll på vin och grädde och låt koka 5–8 min.

4. Servera grytan med ris och halverade tomater. Garnera med hackad gräslök.

 

Läs mer:

Bjud på klassisk coq au vin

Coq au vin

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…