Annons

Annons

Citronrutor med vit choklad och kokos i långpanna

Att baka i långpanna är 
perfekt när kakan ska räcka till många. Och bjuder du 
på dessa godbitar kan inte gästerna bli annat än nöjda!

Dela
(76)

Citronrutor med vit choklad

Toppa citronrutorna med härlig chokladglasyr och kokos. Foto: Pontus Ferneman

Recept citronrutor med vit choklad i långpanna

40 st

350 g smör
200 g vit choklad
5 ägg
6 dl strösocker
fint rivet skal av 2 citroner
8½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl mjölk

Annons

Glasyr
125 g vit choklad
200 g smör, mjukt
5½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl pressad citronsaft

Garnering
kokosflingor

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret. Låt svalna. Smält chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladen och citronskalet.

2. Blanda ihop mjöl, bakpulver 
och vaniljsocker. Rör ner det 
i smeten växelvis med smöret och mjölken. Bred ut smeten 
i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

3. Grädda i nedre delen av 
ugnen, ca 25 min. Låt svalna.

4.  Glasyr: Smält chokladen. Vispa smöret tillsammans med chokladen. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa till en slät glasyr. Tillsätt citronsaften och vispa ytterligare en stund.

5. Bred glasyren på kakan. Strö på kokos. Skär i rutor.

 

Läs mer:

Oemotståndligt goda blåbärsrutor med kokostäcke

Blåbärsrutor med kokos


Läs mer om:

Dela
(76)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…