Annons

Annons

Fräsch citronmousse med hallon recept

Festligt med dessert i glas! Den här moussen har en otroligt fin citronsmak och går att förbereda i god tid.

Dela
(2)

Citronmousse

Avsluta måltiden med en fräsch mousse! Foto: Pontus Ferneman

Recept citronmousse med hallon

8 portioner
2 gelatinblad
3 ägg
1¼ dl strösocker
saft och skal av 2 citroner
3 dl vispgrädde

Garnering
100 g hallon
ev citronmeliss

 

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga ca 5 min.

Annons

2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa gulor och socker pösigt.

3. Häll ner citronsaft och -skal i en kastrull, tillsätt lätt urkramade gelatinblad och låt smälta på svag värme.

4. Vänd ner gelatinet i äggulevispet. Låt svalna.

5. Vispa grädden och vänd ner 3/4 i krämen. Vänd ner äggvitorna. Fördela i 8 små glas. Låt stå kallt 3–4 tim.

6. Garnering: Lägg en klick grädde på och toppa med hallon och citronmeliss.

 

Läs mer: Vit chokladmousse med jordgubbar

Choklad- & jordgubbsmousse

Choklad- & jordgubbsmousse


Läs mer om:

Dela
(2)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…