Annons

Annons

Syrlig citronmarängpaj med vispgrädde

Vad döljer sig under det goda marängtäcket om inte en läcker citronkräm. Den här pajen passar lika bra till fikastunden som till dessert på middagsbjudningen. Både sött och syrligt!

Dela
(170)

Citronmarängpaj

Syrlig citron och söt maräng – fräscht och gott! Foto: Ulf Svensson

Recept citronmarängpaj

6 port

125 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Fyllning
1 1/2 dl strösocker
150 g smör
saft och skal av 2 citroner
2 ägg
2 äggulor

Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker

Annons

Servering
citronmeliss
3 dl vispgrädde

Ugn 200°, 250°

 

Gör så här

1.  Pajdeg: Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Kavla ut och klä en pajform med degen. Nagga och ställ kallt 20 min.

2. Grädda i 200° i 20 min.

3.  Fyllning: Blanda ihop socker, smör, citron, ägg och äggulor i en värmetålig skål. Sjud fyllningen över vattenbad. Vispa hela tiden. Ta bort krämen från värmen så fort den blivit tjock. Vispa den kall i kallt vattenbad. Häll krämen i pajskalet.

4.  Maräng: Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, fortsätt vispa. Spritsa marängen på krämen. Grädda högt upp i ugnen i 250°, tills marängen fått fin färg. Passa så att den inte bränns.

 

Läs mer:

Får vi bjuda på en frisk citrondessert?

citrondessert-i-glas-recept-puff



 

Läs mer om:

Dela
(170)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…