Annons

Annons

Chokladtryffel med kakaonibs

Om du bara vill bjuda på något litet till kaffet så är dessa hemlagade tryfflar perfekta. Fast de är så goda att det säkert slinker ner fler än bara en ...

Dela
(0)

Chokladtryffel

Kakaonibs är små bitar krossade kakaobönor som ger 
tryffeln både god smak och härlig crunch. Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladtryffel med kakaonibs

ca 35 st

300 g mörk choklad, gärna 
70 %
2½ dl vispgrädde
1 msk ljus sirap
2 krm krossat flingsalt
1–2 tsk kakaonibs

Garnering
½–1 dl kakao

 

Gör så här

1. Hacka chokladen fint. Hetta upp grädden och sirapen. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält.

Annons

2. Krossa saltet och mortla kakaonibsen lite lätt och rör ner i smeten. Låt svalna. Låt stå i kylen några tim tills smeten stelnat så pass att man kan klicka ut den med hjälp av en tesked. Låt stå i kylen ca 30 min.

3. Rulla till bollar och vänd dem i kakao. Förvara tryffeln i kylen.

 

Läs mer:

Lättfixad mockatryffel med pistaschmandlar

Mockatryffel med pistaschmandlar



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…