Annons

Annons

Bjud på läckra chokladsnäckor med mandelmassa!

Nygräddade vetebullar fyllda med mandelmassa och choklad tackar ingen nej till!

Dela
(0)

Chokladsnäckor

Pistaschmandlarna på toppen ger chokladbullarna en härlig crunch! Foto: Pontus Ferneman

Recept vetebullar med choklad och mandelmassa

ca 48 st

1 sats av grunddeg 1 (se recept nedan)

Fyllning

300 g mandelmassa
150 g smör, mjukt
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Pensling & garnering
ägg
ca 100 g smält choklad
hackade pistaschmandlar

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Gör 1 sats av grunddeg 1 enl separat recept.

2.  Fyllning: Riv mandelmassan. Blanda med smör, kakao och vaniljsocker.

3. Dela degen i två bitar. Kavla ut till rektanglar, à ca 25×60 cm. Bred på fyllningen. Rulla samman. Skär i bitar. Lägg i formar på plåtar. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min. Garnera med choklad och mandlar före servering.

 

Grunddeg 1

1 pkt jäst (50 g)
5 dl mjölk, rumstemp
1 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
13–14 dl vetemjöl special
150 g smör, mjukt
3/4 tsk salt

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och lös den i mjölken. Tillsätt ägg, socker och kardemumma.

2. Tillsätt det mesta av mjölet. Klicka i det mjuka smöret. Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk, ca 1 tim.

 

Läs mer:

Lättbakade bullar med choklad och vanilj



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…