Annons

Annons

Chokladrutor med nötkola

En lyxig kolaglasyr med hasselnötter täcker de här goda chokladrutorna som du lätt bakar i en liten långpanna. Mums till fikastunden!

Dela
(0)

Chokladrutor med nötkola

Läckra och lättbakade är dessa godbitar med härlig nötkolaglasyr och choklad. Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladrutor 
med nötkola

Ca 24 st

200 g smör
125 g hackad mörk choklad
3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3/4 dl kaffe- el matlagningsgrädde

Annons

Nötkola
1½ dl strösocker
½ msk kakao
2 msk ljus sirap
1½ dl vispgrädde
50 g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötter

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 200°


Gör så här

1. Smält smöret och chokladen tillsammans på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten växelvis med grädden och smörchokladblandningen. Häll smeten i en liten långpanna, ca 22×30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt den svalna.

4. Nötkola: Blanda socker, 
kakao, sirap och grädde i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka tills det bildas tydliga gångar 
när man drar med sleven. Ta kastrullen från värmen, rör i smör och vanilj. Hacka nötterna. Blanda ner ca ²/3 av nötterna i kolasåsen. Låt nötkolan svalna av lite innan den hälls över 
kakan. Garnera med resten av nötterna.

5. Låt kakan stelna. Skär upp den i rutor.

Läs mer:

Chokladrutor med tryffelglasyr

Choklad-och mockarutor

Kolarutor med kokos



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…