Annons

Annons

Chokladrutor med kolaglasyr

Sväng ihop en god chokladkaka i långpanna, häll på hemlagad kolaglasyr och garnera med färska bär. Snabbt och lättbakat – precis så vi vill ha det!

Dela
(132)

Chokladrutor med kolaglasyr

Att baka i långpanna är bra när man vill att det ska räcka åt många! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladkaka med kolaglasyr i långpanna

ca 24 st
175 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Annons

Kolaglasyr
1½ dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
75 g mörk choklad, hackad

Garnering
valfria bär
citronmeliss

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa därefter ägg och socker pösigt.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vanilj. Vänd sedan ner det i äggsmeten tillsammans med smöret.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper.

4. Grädda i mitten av ugnen, 
ca 12 min. Låt svalna.
5.  Kolaglasyr: Låt vispgrädde, socker och sirap småkoka under omrörning tills det börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält och det blivit en jämn glasyr. Låt svalna lite.

6. Häll glasyren på kakan och bred ut den jämnt. Låt stelna. Skär i rutor. Garnera med bär och citronmeliss.

 

Läs mer:

Chokladrutor med tryffelglasyr

Chokladrutor med tryffelglasyr



 

Läs mer om:

Dela
(132)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…