Annons

Annons

Daimrulle med mascarpone

Alla älskar rulltårta! Här har vi gjort en chokladrulltårta fylld med krämig mascarpone, knaprigt daim och saftiga plommon – gudomligt gott!

Dela
(152)

Daimrulle med mascarpone

Mascarpone är en krämig italiensk färskost. Himmelsk till hackad daim och plommon! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladrulltårta med daim och plommon

ca 14 bitar
3 ägg
1½ dl strösocker
½ dl potatismjöl
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker

Fyllning
1½ dl vispgrädde
125 g mascarponeost
½ dl florsocker
1 dubbeldaim
ca 4 plommon

Annons

Ugn 250˚

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta samman potatismjöl, vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner 
det i smeten. Bred ut i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

2. Grädda i mitten av ugnen 
ca 5 min.

3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats 
på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.

4. Vispa grädden. Rör samman mascarponeost och florsocker. Blanda med grädde och hackad daim. Bred fyllningen på bottnen. Kärna ur och skär plommonen i bitar. Fördela dem ovanpå fyllningen.

5. Rulla ihop från långsidan.

 

Läs mer:

Chokladrulle med jordgubbar

Daimrulle med rostad mandel

Chokladrulltårta med apelsinkräm


Läs mer om:

Dela
(152)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…