Annons

Annons

Chokladpannkakor med lättvispad grädde

Grädda ljuvligt goda minipannkakor och servera med färska hallon och lättvispad grädde. En bättre start på söndagsbrunchen kan man knappast få!

Dela
(0)

Chokladpannkakor med hallon

Inget går upp mot nygräddade plättar med lättvispad grädde och bär. Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladpannkakor med hallon

ca 55 st

4½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
¾ dl strösocker
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
5 dl standardmjölk
50 g smält smör + lite till 
stekning
2 ägg

Servering
vaniljsocker
mörk choklad
färsk mynta el citronmeliss
vispad grädde
färska hallon

Annons

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver och salt i en bunke.

2. Häll i ca hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Rör ner resten av mjölken, smöret och äggen.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Smält lite smör i en medelvarm stekpanna. Klicka i smeten, en dryg matsked per pannkaka. Stek ett par, tre min per sida.

4. Lägg högar med 5 pannkakor i varje på ett uppläggningsfat. Pudra över lite vaniljsocker och finriven choklad, garnera med mynta el citronmeliss. Servera med lättvispad grädde och färska hallon vid sidan av.

 

Läs mer:

Grädda amerikanska pannkakor och servera med lönnsirap – mums!

Amerikanska pannkakor



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…