Annons

Annons

Ljuvlig chokladkaka med tryffelglasyr

Överraska med en läcker chokladkaka på alla hjärtans dag! Detta fina hjärta med chokladtryffel kommer garanterat att uppskattas av alla!

Dela
(35)

chokladhjärta med tryffelglasyr

Även om hjärtformen gör kakan lite extra fin så blir den minst lika god i en rund form! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladkaka med tryffelglasyr

ca 10 bitar

150 g smör
2½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
21/4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
1 krm salt
3 ägg
ca 50 g mörk choklad

Annons

Tryffelglasyr
1½ dl vispgrädde
125 g mörk choklad, hackad
½ msk smör

Garnering
ca 50 g vit choklad, smält
ca 50 g röd marsipan el sockerpasta

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt socker och sirap. Låt sjuda 1–2 min. Låt svalna.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner äggen och mjölblandningen i kastrullen.

3. Bred ut smeten i en smord och mjölad hjärtform. Hacka chokladen ganska grovt. Strö den ovanpå. Grädda i mitten av ugnen, 20–25 min. Låt svalna.

4. Tryffelglasyr: Hetta upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Klicka i smöret och rör till en jämn glasyr. Låt svalna.

5. Bred glasyren på kakan och garnera med smält vit choklad och hjärtan formade av marsipan.

 

Läs mer:

Chokladkaka med nutellaglasyr

Chokladkaka med nutella och hallon



 

Läs mer om:

Dela
(35)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…