Annons

Annons

Chokladkaka med rom & kaffe

Frestande god chokladkaka med lite mer vuxen smak – kaffe och rom lyfter kakan till nya höjder!

Dela
(82)

chokladkaka med rom

Det krävs en stor hålform för att baka denna härliga chokladkaka som räcker till många! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladkaka med rom och kaffe

ca 14 bitar
150 mörk choklad
225 g smör, mjukt
4½ dl strösocker
1½ msk snabbkaffe
4 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
1½ msk rom

Annons

Garnering
florsocker

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält chokladen. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt kaffepulvret och äggen, ett i taget, under fortsatt vispning.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Vänd till sist i choklad och rom. Fördela smeten i en smord och mjölad form, 2–2½ liter.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 tim. Låt svalna. Pudra med florsocker före servering.

 

Läs mer:

Mockachokladkaka med konjakglasyr

Mockachokladkaka med konjaksglasyr



 

Läs mer om:

Dela
(82)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…