Annons

Annons

Chokladdoppade ingefärskakor

Ingefära och citron blir fantastiskt gott tillsammans och det är en smakkombination som passar väldigt bra i spröda småkakor. Prova får du se!

Dela
(1)

Ingefärskakor med choklad

Ljuvliga kakor som smälter 
i munnen. Foto: Pontus Ferneman

Recept engelska ingefärskakor med choklad

ca 40 st
300 g smör, mjukt
2½ dl strösocker
fint rivet skal av 1 citron
1½ tsk mald ingefära
1 ägg
6 dl vetemjöl + lite till 
utbakningen

Annons

Garnering
ca 150 g mörk choklad

Ugn 175°

Gör så här

1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt citronskal, ingefära 
och ägg under vispning. Rör i mjölet. Lägg kallt ett par tim.

2. Lägg degen på ett mjölat bakplåtspapper och kavla ut den så att den passar i en form, ca 22×30 cm. Lägg degen i formen, med bakplåtspapperet. Skär i rutor och pricka med en gaffel.

3. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna. Skär i rutor. Doppa dem i smält choklad.

 

Läs mer:

Möra citruskakor med chokladtryffel

citruskakor med chokladtryffel



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…