Annons

Annons

Chokladdoppad lakritskola

Hemkokt kola som fått en mild lakritston – obeskrivligt gott! Välj själv om du vill doppa kolorna i ljus eller mörk choklad.

Dela
(60)

Chokladdoppad lakritskola

Strö lite flingsalt på de chokladdoppade lakritskolorna. Så gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept lakritskola med choklad

ca 60 st
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
100 g smör
4 msk kakao
2 msk lakritspulver
200 g mörk el ljus choklad
flingsalt efter smak

Annons

Gör så här

1. Blanda grädde, socker, sirap, smör, kakao och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen när smeten börjar koka och låt sjuda ca 10 min eller tills den är 120–122° (gör ett kulprov, se tips nedan, om du inte har termometer). Rör om då och då.

2. Häll ut smeten i en form, ca 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och ställ sedan in i kylen minst 30 min.

3. Klipp kolan i lagom bitar, ca 2×1 cm.

4. Hacka och smält chokladen över vattenbad.

5. Doppa kolorna i chokladen, strö på lite flingsalt och låt stelna på bakplåtspapper. Ställ in kolorna i kylen.

6. Slå in i kolorna i cellofan eller lägg dem i en burk eller ask med smörpapper mellan varje lager. Förvara kolorna svalt.

 

Läs mer:

Chokladdoppad polkakola

Chokladdoppad polkakola



 

Läs mer om:

Dela
(60)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…