Annons

Annons

Chilikotlett med sommarsallad och hemlagad bbq-sås

Hetast på grillen! Vi har kryddat kotletterna med chiliflakes och serverar en rökig bbq-sås till. Så otroligt gott! Och med en fräsch och fruktig sallad till får du sommarens läckraste grillrätt!

Dela
(34)

Chilikotlett med sommarsallad

Den hemlagade bbq-såsen med rökt paprikapulver i är väldigt god till de grillade kotletterna och salladen! Foto: Anders Norrsell

Recept kotlett med bbq-sås och 
matig fruktsallad

4 port

500 g fläskytterfilé i bit
11/2 msk japansk soja
3 msk rapsolja
1 tsk krossade chiliflakes
1 tsk salt

Sommarsallad
2 dl helt matvete
200 g cocktailtomater
3 nektariner
150 g fetaost
10 cm gurka
10–15 jordgubbar
2 msk olivolja
3 msk finhackad persilja

Annons

Bbq-sås
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2–1 msk rökt paprikapulver
1 tsk hela svartpeppar
korn
1 flaska chilisås (340 g)
2 dl passerade tomater
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl äppelcidervinäger
2 dl mörkt muscovadosocker

Gör så här

1. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja med paprikapulver och pepparkorn. Tillsätt chilisås, passerade tomater, tomatpuré, vinäger och socker.

2. Rör om och låt såsen sjuda på svag värme 15–20 min. Rör ett par gånger under tiden. Smaka av med salt. Låt svalna.

3. Skiva köttet i önskad tjocklek. Blanda soja, olja, chiliflakes och salt. Pensla köttskivorna med marinaden.

4. Sommarsallad: Koka matvetet enl anv på förp. Dela tomaterna. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Tärna fetaosten. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Ansa och dela jordgubbarna.

5. Blanda försiktigt matvete, tomater, nektariner, fetaost, gurka, jordgubbar och olja. Vänd ner persiljan.

6. Grilla köttet 3–4 min per sida.


Tips!
Pensla cocktailtomater på kvist med lite olja och grilla ett par min. Så gott!

 

Läs mer:

Kotlett med melon- och fetasallad

Kotlett med äppelglaze

Piffa till kotletten med mango



 

Läs mer om:

Dela
(34)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…