Annons

Annons

Cheesecakerutor med blåbär och citron i långpanna recept

Fresta med festliga och lättbakade långpannerutor! En härlig cheesecakefyllning med smak av citron gräddas på en mördegsbotten och toppas sedan med färska blåbär! Perfekt att den räcker till många eftersom den är så himla god!

Dela
(0)

Cheesecakerutor med blåbär

Drömgoda blåbärsrutor med underbar cheesecakefyllning. Foto: Pontus Ferneman

Recept cheesecakerutor med blåbär och citron i långpanna

ca 24 st

Mördeg
250 g smör
6 dl vetemjöl
½ dl strösocker
2 äggulor

Fyllning
4 ägg
2½ dl strösocker
750 g kesella el annan kvarg, ca 10 %
2 dl crème fraiche
1 citron (rivet skal & pressad saft)
1 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Annons

Garnering
ca ½ dl aprikosmarmelad
blåbär, limeskal

Ugn 200°

 

Så här bakar du cheesecakerutor i långpanna

1.  Mördeg: Tärna smöret och blanda snabbt samman med resten av degens ingredienser. Tryck ut degen i botten av en långpanna, ca 25×35 cm. Ställ in i kylen, ca 30 min.

2.  Fyllning: Vispa samman äggen. Rör i socker, kvarg, crème fraiche och citron. Blanda mjöl och vaniljsocker. Sikta ner det i äggsmeten. Rör samman till en slät smet och häll det ovanpå mördegen.

3. Grädda kakan i mitten av ugnen 30–35 min. Låt kallna.

4.  Garnering: Smält marmeladen i mikron. Pensla ytan med ett tunt lager marmelad. Skär kakan i rutor. Garnera med blåbär och strimlat limeskal.

 

Läs mer: Cheesecakerutor med hallon och vit choklad i långpanna

Cheesecakerutor med hallon


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…