Annons

Annons

Blombullar med hallon och mandelmassa

Nästan som små butterkakor blir de här bullarna med hallon och mandelmassa. Lägg ihop dem som små blommor och låt var och en bryta sin bulle. Sju bullar i varje blomma – alldeles lagom när det inte är jättestort kalas!

Dela
(0)

Blombullar med hallon och mandelmassa

Allra godast blir de här fantastiska minibutterkakorna med färska hallon. Foto: Pontus Ferneman

Recept minibutterkakor med mandelmassa och hallon

ca 28 st

25 g jäst
21/2 dl mjölk, knappt 37°
3/4 dl strösocker
ev 3/4 tsk stött kardemumma
1/4 tsk salt
1 äggula
6 1/2–7 dl vetemjöl
75 g smör, rumstemp

Annons

Fyllning
75 g smör, rumstemp
1½ msk strösocker
150 g mandelmassa
ca 125 g hallon, helst färska

Pensling och garnering
ägg
florsocker

Ugn 225°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och lös upp den i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och äggula.

2. Ta i det mesta av mjölet. Klicka i det mjuka smöret. Arbeta degen smidig och blank tills den släpper kanterna på skålen. Låt jäsa under duk, 30–40 min.

3. Fyllning: Rör samman smör, socker och riven mandelmassa till fyllningen.

4. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50×25 cm. Bred på fyllningen. Strö på hallonen. Rulla samman. Skär rullen i bitar.

5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper så att det blir som blommor. Låt jäsa under duk, ca 40 min.

6. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min. Pudra ev med florsocker före servering.

Läs mer:

Sockerdoppade blåbärsbullar

Hallonbullar med vaniljkräm

Bullar med hallon och kola



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…