Annons

Annons

Ljuvliga kolasnäckor med vanilj

Bästa bullarna! Vi har låtit fyllningen få smak av kola – supergott! Njut dem nygräddade och frys in de som blir över.

Dela
(126)

Kolasnäckor

Bästa bullreceptet! Fyllningen smakar härligt gott av kola och vanilj. Foto: Erik Karlsson

Recept vetebullar med 
kolafyllning

28 st

50 g jäst
2 dl gräddmjölk (1 dl grädde + 1 dl mjölk)
100 g smör, mjukt
2 ägg
4 msk strösocker
1 tsk nystött kardemumma
8 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning
200 g smör, mjukt
1 1/2 dl florsocker
1 dl farin- el muscovadorörsocker
1 msk vaniljsocker

Annons

Pensling
1 ägg
1 1/2 dl pärlsocker

Ugn 225°

 

Gör så här

1.  Smula jästen i en bunke. Häll över den kalla gräddmjölken och rör ut jästen i den. Arbeta in smöret klickvis. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och mjöl. Arbeta degen med degkrokar ca 8 min. Tillsätt salt och arbeta degen lite till. Täck med bakduk och låt degen jäsa 1 timme.

2.  Fyllning: Blanda ingredienserna.

3. Stjälp upp och arbeta igenom degen på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar och kavla ut till plattor, 25×50 cm. Bred på fyllning och rulla ihop degplattorna från långsidan.

4. Skär rullarna i 2–3 cm breda bitar. Lägg bitarna i bullformar, ställ gärna formarna i muffinsbleck. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Låt jäsa utan bakduk på varmt och dragfritt ställe ca 30 min.

5. Grädda mitt i ugnen 8–10 min.

Läs mer:

Kalljästa äppelbullar

Äppelknyten med kanel

Mycket smör ska det vara i de här bullarna som blir härligt saftiga. Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(126)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…