Annons

Annons

Saftigt brytbröd i långpanna

Låt var och en bryta en bulle från ett stort härligt brytbröd! Perfekt på buffén. Följ vårt enkla recept och njut av nybakat på nolltid!

Dela
(0)

recept-langpannebrod

Att låta var och en bryta sin bulle ur det stora brödet blir garanterat uppskattat. Bild: Pontus Ferneman

Recept brytbröd i långpanna

1 bröd (ca 35 bullar)

¾ pkt jäst (ca 37 g)

2  ½ dl vatten, 37°

2 dl yoghurt, kall

½ dl olivolja

1 msk honung

1 dl vetegroddar

3 dl rågsikt

7  ½–8  ½ dl vetemjöl

2 tsk salt

Fyllning

1½–2 dl strimlade soltorkade tomater & oliver

Annons

Pensling och garnering

1 ägg

flingsalt

1 dl solrosfrön

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål. Lös den i vattnet. Tillsätt yoghurt, olivolja, honung, groddar, rågsikt och det mesta av vetemjölet.

2. Arbeta degen riktigt smidig. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon minut. Låt jäsa under bakduk i en oljad skål i ca 1 timme.

3. Forma degen till två längder och skär i bitar, totalt ca 35 st. Rulla till bullar. Lägg dem ganska tätt på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk 30 min.

4. Fyllning: Gör en grop i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt jäsa ytterligare ca 5 min. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Strö på lite flingsalt (mängd efter smak) och solrosfrön.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min.

Baka också:

Enkelt och supergott korgbröd

Baka_Paskbrod



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…