Annons

Annons

Sirapslimpa i långpanna

Inget går upp mot hembakad sirapslimpa! Så här bakar du tre bröd snabbt och lätt i långpanna.

Dela
(2)

Sirapslimpa i långpanna

Lättbakat och gott – sirapslimpa i långpanna. Smakar underbart med både ost och skinka. Foto: Pontus Ferneman

Recept sirapslimpa 
i långpanna

3 st
100 g smör
1 liter filmjölk
75 g jäst
2 dl sirap, mörk
1 msk salt
12 dl rågsikt
12 dl vetemjöl special

Annons

Till pensling
ägg

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta i filmjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en skål. Lös jästen i degvätskan.

2. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa under duk ca 50 min.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Dela degen i tre bitar. Forma till limpor och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk, ca 30 min.

4. Snitta bröden, pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min.

 

Läs mer:

Lättbakat rågbröd

Vårt goda korgbröd

Filmjölkslimpa med lingon

 



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…