Annons

Annons

Mormors ljuvliga hålkakor

Gammaldags hålkakor smakar ljuvligt till frukost! Dessa är lite halvgrova och går snabbt och lätt att baka.

Dela
(0)

Mormors hålkakor

Lättbakade och luftiga hålkakor som smakar underbart till frukost eller brunch. Foto: Pontus Ferneman

Recept mormors 
hålkakor

ca 9 st
50 g jäst
6 dl mjölk, rumstemp
1 ägg
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
8 dl rågsikt
50 g smör, mjukt
5–6 dl vetemjöl

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål. Lös jästen i mjölken. Tillsätt ägg, 
sirap, salt och rågsikt. Klicka 
i smöret och ta till sist i vetemjölet lite efterhand.

2. Arbeta degen väl. Låt jäsa 
under duk, ca 1 tim.

3. Dela degen i åtta till nio bitar. Kavla ut till rundlar à ca 15 cm. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ta ut hål med hjälp av 
t ex ett snapsglas. Nagga och låt jäsa under duk, ca 30 min.

4. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min.

Läs mer:

Brytbröd i långpanna

Frasigt sesambröd

Lättbakat valnötsbröd



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…