Annons

Annons

Danskt rågbröd med solrosfrön

Baka ditt eget danska rågbröd! Här får du vårt bästa recept på det grova brödet med mycket frön och skållad rågkross.

Dela
(2)

Danskt rågbröd med solrosfrön

Baka ett riktigt gott danskt rågbröd! Det tar lite tid men resultatet blir fantastiskt. Foto: Pontus Ferneman

Recept danskt rågbröd med solrosfrön

2 st
Skållning
2 dl rågkross
1 dl linfrön
3½ dl vatten, kokhett

Deg
50 g jäst
4 dl vatten, kallt
1 msk ättiksprit
1½ dl mörk sirap
1 msk salt
3 dl solrosfrön
6 dl rågmjöl, grovmalt
4½ dl vetemjöl

Annons

Garnering
solrosfrön
linfrön

Ugn 250°, 200°

Gör så här

1. Blanda rågkross och linfrön 
i en skål. Häll på det heta vattnet. Täck skålen med plastfolie. Låt blandingen stå i rumstemperatur över natten.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Smula ner jästen i en skål och lös den i vattnet. Tillsätt skållningen och de övriga ingredienserna. Arbeta samman ca 5 min i maskin till en kladdig deg. Låt degen vila under duk, ca 30 min.

3. Häll upp degen i två smorda formar (à 1½ liter). Strö på frön. Sätt ugnen på 250°. Låt jäsa under duk, ca 30 min.

4. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 200°. Grädda i ca 1 tim. Sätt ev in en plåt över bröden i slutet om de börjar få för mycket färg.

Läs mer:

Lättbakat rågbröd

Vackert korgbröd

Gunillas danska rågbröd



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…