Annons

Annons

Mustig boeuf bourguignon

Finns det något godare än en mustig köttgryta? Låt den puttra länge på spisen så att köttet blir riktigt mört.

Dela
(75)

Boeuf bourguignon

Låt en värmande god köttgryta puttra på spisen. Foto: Erik Karlsson

Recept burgundisk köttgryta

4 port
600 g grytbitar el fransyska skuren i bitar
salt, peppar
1 pkt bacon, 140 g
250 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong, 1 tärning
25 cl rött vin
2 lagerblad
8 schalottenlökar
2 röda äpplen
2 msk finhackad oregano
smör till stekning

Annons

Servering
pressad potatis

 

Gör så här

1. Klipp baconet i bitar och bryn lätt i en stekgryta eller annan stor gryta utan fett. Skär champinjonerna i bitar och låt dem få lite färg tillsammans med baconet. Lägg över bacon och champinjoner på ett separat fat.

2. Salta och peppra grytbitarna. Bryn dem i smör. Pressa i vitlöken och låt den steka med några sekunder. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt buljong och rött vin. Lägg i lagerblad och låt grytan puttra på svag värme i 1½–2 tim. Skala schalottenlökarna. Låt dem koka med den sista timmen. Späd med mer buljong och vin under tiden om det behövs.

3. Skala och skär äpplena i bitar och tillsätt dem tillsammans med oregano. Häll över bacon och champinjoner. Låt puttra 
ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite oregano.

 

Läs mer:

Kryddig köttgryta för två

Kryddig gryta



 

Läs mer om:

Dela
(75)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…