Annons

Annons

Blåbärssnurror med vaniljkräm

Bullarna fylls med både blåbärssylt och färska bär, och som om inte det var nog så toppar vi med vaniljkräm!

Dela
(100)

Blåbärssnurror med vanilj

Inget går upp mot en nygräddad bulle med läcker fyllning. Foto: Pontus Ferneman

Recept blåbärsbullar med vaniljkräm

ca 50 st

1 sats av grunddeg 1 (se recept nedan)

Fyllning
150 g smör, mjukt
½ dl strösocker
2 dl blåbärssylt
ca 100 g blåbär
2–2½ dl marsankräm, 
kallrörd

Pensling & garnering
ägg
florsocker

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Gör 1 sats av grunddeg 1 enl separat recept.

2. Fyllning: Rör samman smör och socker.

3. Dela degen på mitten. Kavla ut till två rektanglar, à 30×50 cm. Bred på smörblandningen och sedan ett lager sylt ovanpå. Strö på bären. Rulla samman. Skär rullen i bitar.

4. Lägg bitarna i formar på plåtar. Låt jäsa under bakduk, ca 30 min.

5. Spritsa marsankräm i mitten av bullarna. Låt jäsa ytterligare ca 10 min.

6. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min. Pudra ev med florsocker före servering.

 

Grunddeg 1

1 pkt jäst (50 g)
5 dl mjölk, rumstemp
1 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
13–14 dl vetemjöl special
150 g smör, mjukt
3/4 tsk salt

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och lös den i mjölken. Tillsätt ägg, socker och kardemumma.

2. Tillsätt det mesta av mjölet. Klicka i det mjuka smöret. Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk, ca 1 tim.

 

Läs mer:

Testa våra saftiga och lättbakade blåbärsbullar



 

Läs mer om:

Dela
(100)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…